SUC-SES Consulting

Föreläsning

Föreläsning/workshop

Idrottspsykologi är ett brett ämne, vilket gör att det finns möjlighet till flera olika teman på föreläsningar. Självklart anpassas detta utifrån om föreläsningen ska hållas för en idrottsförening eller på ett företag. Varför inte en föreläsning om att kunna göra det som situationen kräver på idrottsplanen eller på företaget, även när du har negativa tankar eller upplever känslor av nervositet och oro?
Eller en föreläsning om något av följande teman: kommunikation, psykologins påverkan på idrottsskador, motivation, ledarskap eller målsättning.
Hör av dig, så skapar jag en föreläsning som passar ert ändamål!

 
Observation av tränare

Observation av tränare ger en möjlighet att ge specifik feedback och utbildning för att utveckla ledarskapet i er förening. Erica har erfarenhet av att observera tränare i allt från ishockey, golf och fotboll på elitnivå till cheerleading på breddnivå.
Upplägg för observation: 4 tillfällen för varje ledare/ledarstab.
1. Möte om tränarnas upplevda utmaningar i sin ledarroll samt vad de önskar att få mer kunskap inom.
2. Observation av träning alt. match.
3. Feedback från observationen.
4. Utbildningstillfälle.


Inte min Match

Inte min Match grundades av Erica Hellberg (idrottspsykologisk rådgivare) och på senare år har även f.d. landslagssimmaren, numerna sportchfen Susie Moonan blivit en del av team:et. 
Inte min Match bryter den tystnadskultur som råder kring att vara anhörig till någon som missbrukar, lider av psykisk ohälsa eller utför våld i hemmet.
Drygt 20% av alla barn i Sverige, upp mot 430 000 barn, har någon gång under uppväxten haft minst en förälder med alkoholproblem.
TILLSAMMANS, kan vi skapa bättre förutsättningar inom idrotten, för alla barn som växer upp i hem med olika typer av missbruk. 
I en kombination av erfarenhet och forskning, berättar Erica och Susie om hur det är att växa upp med missbrukande pappor. Vilka risker och konsekvenser det har gett, främst i deras idrottsutövande och privatliv. En viktig del i deras budskap är även att lyfta de skyddsfaktorer som finns inom föreningsverksamheter, som kan ge förutsättningar för både välmående och prestation.

Inte min Match finns nu även som Podcast, Inte min Match - podcast med gäster. Finns att lyssna på Spotify och Itunes.


Projektduon

Är det dags att planera nästa tränarutbildningsdag eller kickoff på företaget? Då har Projektduon ett perfekt upplägg. Projektduon som består av Erica Hellberg och artisten & låtskrivaren Melinda Ackeräng. De bjuder på en kombination av utbildning och nöje. Erica genom en valfri idrottspsykologisk föreläsning och Melinda underhåller er som trubadur eller varför inte med ett musikquiz live! Melindas musik hittar ni på Spotify och flera liveuppträden finns på Youtube.


Nedan kan du läsa om olika referenskunder:

”The mental approach on the pitch has improved and there is hardly any friction as we had before within the team during games and a more developed approach to discuss issues during the game. This has also improved trainings as players are developing the feedback culture”
– Andy Stewart, Head coach from Spartacus Rugby Club

”Ericas föreläsning hos oss bjöd på mycket insikter och inspiration som gjort vår gymnastikvardag bättre, effektivare och mer givande. Vi bjöds på tankeställare och ögonöppnare som gjort att teamkänlsan i truppen är bättre och som tränare ser jag att både laget och jaget stärkts i och med nya sätt att både tänka och agera. Vi längtar redan till kommande träffar”
- Olivia Pettersson, tränare i Wifolka gymnastikförening

”Med många aha-upplevelser och intressanta liknelser tagna från det verkliga idrottslivet blev vi påminda om vår viktiga roll som ledare. Andra saker som gav oss mervärde efter föreläsningen var, hur vi påverkar våra medlemmar i varje möte och hur vi kan utveckla våra starkaste sidor. Intressanta och viktiga saker i vår utveckling”
- Platschef, Fysiken AB